Her kan du læse de tanker, visioner og kunstneriske ambitioner, der ligger bag maskefestivalen

Vi vil gerne vise maskekunstens skønhed og styrke i al dens mangfoldighed.
Menneskets brug af masker er urgammel og rundt omkring i verden er flere tusind år gamle masketradioner stadig spillevende.

Masken har til alle tider været brugt i ceremoni, ritual og dans. Spirituelt som redskab for transformation og trance. Politisk som folkelig ventil for ophobet frustration og som naturligt element i de utallige spektakulære karneval, som de afholdes overalt.

Som scenekunst fortryller masken på helt sin egen måde
Masken er en selvstændig skulpturel kunstform, men den er også folkekunst let tilgængelig for os alle sammen.

|

Første element

Udvalgte professionelle masketeatre skal vise sceneforestillinger I vores lokale teatre. Disse grupper er fra Danmark og udlandet. Der skal sælges billetter til disse forestillinger.

|

Andet element

Udvalgte maske- og gigantspillere på gaden i den indre by.

Der etableres en eller flere udstillinger.

|

Tredie element

I måneden op til festivalen arrangeres en større workshop, der munder ud i en stor parade, der er optakt til festivalen. I denne workshop bygges giganter, masker og kostymer. De tilknyttede kunstnere tilbyder åbne workshops mod betaling. Endvidere inddrages børnehaver, skoler og sociale institutioner/værksteder.

|

Fjerde element

Præsentation af udvalgte traditionelle europæiske maskegrupper.  Grupperne skal vise præcis det samme, som de gør derhjemme bare her I Næstveds gader

Share This